Temadager 2022 -

Vårmøte 2022 på Årnes, Gvarv.

Første vårmøte etter et par koronaår var på Årnes kafeteria, Gvarv lørdag 19.mars.

Etter årsmøte så vi på matter som var vevd mens vi venta på at koronaredselen skulle gjøre at vi kunne møtes igjen.

Tradisjonelt er det perleknuter på endene av norske matter, men vi har fått inspirasjon fra Sverige der det er mer vanlig med vevd kant som brettes inn eller orientalsk flette som er mer tidkrevende.

 

Høstmøte 2022 på Rjukan

Høstmøte var på Rjukan.

Møtet starta med at nyvalgt leder Hæge Haarbye takka tidligere leder Brit Hanasand Robertsen for godt arbeid gjennom mange år.

Driverne av Dalebutikken på Rjukan hadde med mange gamle tekstiler og ei relativt ny vevskei. Den kalles solfjäderssked i Sverige og viftesked i Danmark og gir et veldig spesielt mønster som vanligvis veves i toskaft. Olaf fortalte om denne, men hadde ikke fått prøve den enda. Minst en i vevforum har kjøpt en - så vi venter spent på hennes prøve!
Tor Dale Svendsen viste deler fra Tinndrakten skjælestakk fra innerst til ytterst- fra klauvbrok til hodeplagg. De hadde med gamle stoffer og vadmelsruller fra Håkaland i Atrå som hadde ligget i kister og ville trolig blitt kasta om ikke de var blitt tatt vare på av gutta i Dalebutikken. 
Er du opptatt av gamle tekstiler er turen hit en opplevelse! 

Høstmøte ble avslutta i Dalebutikken der det var garn i alle kvaliteter og farger. Det meste av vevutstyr finnes også. Det de ikke har kan de bestille og sende.