Temadager 2015 og 2016

1. temadag 2015 var i Svartdal hos Bjørg Minnesjord Solheim.

2.temadag 2015 var i Prestegården i Skien hos Grenland Husflidslag.

1.temadag 2016 var i Kjeldal Grendehus i Lunde.

2.temadag 2016 var i Vrådal på Gunnvor Mandt-utstilling, på grendehuset og vevstua

Temadag i Svartdal april 2015

Foran butikk og produksjonslokale

Vårens temadag var på Telespinn i Svartdal. Etter omvisning i roduksjonslokalene fortalte Bjørg om Telespinns historie. Hun viste oss noen av de gamle teppene hun har på gården. Etter at vi var på gården i 2006, har hun bygd opp nytt foretningslokale, og nytt produksjonslokale, hvor hun nå lager garn av mohairgeiteulla som blir produsert i Norge. Vi fikk se hvordan ulla ble behandla før det ble til garn. Vi fikk også se mange fine produkter laga av mohairgarnet.
Det blei også en tur innom butikken for å handle garn før vi reiste hjem.

Temadag i Telemark Vevforum i Skien 19/9-2015

Eli Vendelbo og Liv Klakegg Dahlin

32 var påmeldt til temadag i gamle prestegården i Skien, hvor Grenland Husflidslag har holdt til i vel 1 år. Kjempefine lokaler de har satt i stand.

Etter årsmøte fikk  vi se på vevstua i andre etg. 

Liv Klakegg  Dahlin holdt foredrag om Sigrun Berg, viste hennes decign og fortalte om hennes liv. Hun bodde flere år i Rauland og i Trysil og satte damer i sving med veving for salg. Hun hadde med masse vevnader som hun viste fram, og også medlemmer av TVF hadde med vevnader som de viste fram.

                                  

 

Temadag på Kjeldal Grendehus i Lunde i april 2016

40 vevere var samla i Lunde til temadag om ryer. Vi så en film om en ivrig vever: Elisabeth fra Vrangsøy, gjennom et helt år.

 Reidun fortalte om avslutninger på ryer, noen vellykka, men også litt mindre vellykka.

Anne Marie Vaa fra Nissedal viste oss sine spesielle ryer.

 

Temadag i Vrådal september 2016

Gunnvor Mandt

Kviteseid Husflidslag, med bl.a. Anlaug Nordbø Kråkenes og Hanne Roholdt hadde laga en utstilling over Gunnvor Mandt 90 år- Livet og veven. 

Mye å se på for oss vevinteresserte, og en heder til en av Telemarks dyktigste innen vev-faget -ei livshistorie som har hatt mykje å seie for mange.

- ei kvinnehistorie, som vitnar om eit stort engasjement for barn og unge i lokalmiljøet- og om organisasjonsarbeid lokalt og på fylkesplan. 

-ein kulturperson med engasjement for utvikling av folkedraktene våre, og for å ta vare på og føre vidare tradisjonar innan tekstilhandverk.

-ein person som gjev vidare kunnskap av høg kvalitet i vevarbeida sine.

I alt har Gunnvor hatt rundt 50 vevjenter i arbeid, og ho har god  kontakt med mange av dei ennå.
Deretter bar det til grendehuset hvor vi hadde vi årsmøte. Her var det fyllt opp med vevnader fra vevstua. Noen tok også turen nedom på vevstua som laget har i kjelleretasjen.