Temadager 2013 og 2014 les nedover...

                               

 

                          Furuvang, Hovin lørdag 6/4-2013

💋Temadagen våren 2013 var lagt til Hovin Husflidslags hus Furuvang, hvor vi varmt blei tatt imot av vevgruppa, og leder i Husflidslaget Anne Marie Bujordet. De hadde laga en flott utstilling av gamle og nye vevnader, så her var det mye å se på for 39 vevere fra resten av Telemark som hadde møtt fram.

Tema for dagen var skjerf og sjal, som delt. hadde tatt med, og som alle kunne gå å se på. Her blei farger, garn,  teknikker og oppskrifter diskutert.

Anne Marie fortalte om husflidslaget, og om veving i Hovin på forkjellige steder de siste 30 åra, og om arbeidet med å restaurere dette fine huset som de nå var eier av. Alt var dokumentert i ei flott billedbok som vi fikk se. Dette står det virkelig respekt av !!

Vi fikk servert nydelig suppelapskaus m/rundstykker, og seinere kaffe og kaker.

Leder i Telemark Vevforum, Brit Robertsen, fortalte litt om hva Vevforumet egentlig er. Mange er ukjent med dette, tiltross for at vi har eksistert i snart 10 år.En uformell organisiasjon, uten medlemskontingent, men med lang navneliste på vevere i og utafor Telemark som har interesse for veving. Vi kommer sammen 2 ganger i året, for å skolere og lære av hverandre. Ledes av et styre på 4 +1 vara, som planlegger temadagene som vi legger rundt om i Telemark, i samarbeid med lokale lag. Vi  har også ei hjemmeside med bilder av all aktiviteten disse åra, som blir sett av mange.

Takk til Hovin Husflidslag og alle som har gjort sitt for at vi fikk en trivelig dag i en del av fylket som vi ikke så ofte er i (flere for første gang !). Været viste seg også fra sin beste side, og naturen og ikke minst fjella var flotte denne lørdagen.

Takk for at vi fikk komme på besøk !

 

 

 

                                                                                                                                                   

       Århus Gård, Århusvn. 191 Skien lørdag 12/10 2013

 

 😋Da er temadagen høsten 2013 over med 24 påmeldte.

Først på programmet stod årsmøte, med årsmelding, regnskap og valg, og det gikk raskt unna.Det blei også tatt opp planene vi har med å få til en tur til Sverige neste høst til div. vevarrangment. Styret skal arbeide videre med disse planene.

Etter årsmøtet gikk vi ut til Jernalderhuset, og vi fikk servert rømmegrøt og spekemat av medlemmer i Gjerpen Bygdekvinnelag, i et spesiellt miljø. Ragnar Olsen  hadde omvisning  inne og ute på anlegget. Mye interessant !

Deretter bar det inn til kaffe og kaker, og temadagen, som var arbeidsbøker , oppskrifter og vevbøker.

Bjørg Straume viste oss en billedbok laga til vevlærer Tove Løyland fra deltagere på hennes vevkurs i Grenland Husflidslag, og om planen om et oppskriftshefte med utgangspunkt i denne boka.

Vi hadde bedt medlemmene ta med vevde gardiner, og det kom inn flere flotte arbeider. May leda oss igjennom utstillingen sammen med eierne av gardinene.

Brit viste dataprogrammet Weave point, og muligheter det gir til å lage mønster og bytte farger før en setter igang med en vevnad.

Små blomsterhilsener til de som hadde sørga for maten på temadagen blei overrakt, og Brit kunne takke for frammøte og ønske alle vel hjem.

Se bildene fra temadagen på fotoalbum 2013! 

 

       

Kyrkjetunet Husflid, Heddal, lørdag 15/3-2014

     😲Da er temadagen hos Vevkjeringane på Kyrkjetunet Husflid, Heddal over og nærmere 40 påmeldte deltok.

Vevgruppa stod for utstilling av flotte vevde tekstiler, som var fordelt utover i vevstua. I tillegg kom deltagerne med mange vevnader, så det blei mye fint å se på !

Tema var denne gangen Skilbragd (Telemarkstepper og Nordlandstepper, og Utstilling av Anne Bamles produkter på Heddal Bygdetun.)

Det deltok vevere fra hele Telemark: Lunde/Holla, Skien/Porsgrunn, Langangen, Siljan, Hovin, Lårdal, Vrådal, Seljord, Gransherad, Hjartdal og Heddal. HELE Telemark var representert ! Hyggelig at Husflidskonsulenten i Telemark , Marte, også var deltager !

Brit, lederen vår ønska vel møtt til temadag !

Vi blei ønska velkommen til Heddal av Randi Brøndal, og hun fortalte hvordan de organiserte vevstua. De hadde overtatt det gamle menighetshuset som ligger ved sida av den nye låven, like ved Heddal Stavkirke. Et fantatisk flott lokale med mye lys, men det var kaldt, så de måtte stå på  for å holde varmen . I kjelleren var det et fint lokale hvor de hadde dekt på til servering  av påsmurte rundstykker, kaffe og kaker.

May hadde ansvar for å vise de mange teknikkene på mange spesiellle tepper/løpere og andre tekstiler, og det blei stillt spørsmål som vi håper de fleste fikk svar på.

Under kaffeserveringa fortalte Reidun om forskjellen på Telemarkteknikken  og Nordlandsteknikken, og viste eks. på vellykka oppsettinger, og også problematiske oppsettinger. Viste også noen bøker hvor oppskrifter på disse teknikkene finnes.

Ingrid viste dokker hun har sydd, med brikkevevde band., som en innledning til Anne Bamle-utstillinga.

Brit takka for at vi fikk komme til Heddal, og overrakte en vevkalender til å ha i vevstua. (mange fine oppskrifter !)

Deretter bar det opp til Heddal Bygdetun, hvor Lisa Amalie Elle tok imot oss, og fortalte om Anne Bamle.

Takk fra alle oss veverne for en hyggelig dag i Heddal!  

 Se alle de fine bildene  fra temadagen på Fotoalbum 2014

Mule Varde, Porsgrunn lørdag 27. sept. 2014

🙂💋Høstens temadag på Mule Varde, Porsgrunn hadde 30 påmeldte. Vi hadde fått Inger Anne Utvåg  til å holde sitt foredrag  Lyriske flater - Fra båtryer til dekorativ tekstil.

Før hennes foredrag var det årsmøte, med vanlige årsmøtesaker og valg.Årsmelding og regnskap blei godkjent, og det blei fatta vedtak om å melde TVF inn i Enhetsregisteret. Resultatet av valget kan du lese på sida Styringsgr./Styre. May fikk en liten gave som takk for 5 år i styret (3 av disse som leder), og Gunvor Mandt fikk en liten oppmerksomhet fra TVF, som en honnør for Hedersprisen på årets Dyrskù.

Siden vi i år kan feire at vi har eksistert i 10 år, blei det servert jubileumsbløtkake og rundstykker i kaffepausa. Livlig prat rundt bordene !!

Spente venta vi på foredragsholderen, som hadde stillt ut flotte tepper/vevnader i den spesielle teknikken flossvev, inspirert av den gamle båtrya. Hun fortalte og fletta fine bilder til historia om båtrya. Båtfolkets viktigste eiendeler, når de dro på havet, var ei tett tønne der båtrya var pakka ned, og ei matkiste.Båtrya var sengeklærne de brukte. Den tålte vann og gav varme selv om den blei våt.

Båtrya består av ei glatt side, som er vevd i kypert eller innslagsrips, gjerne med striper.Inger Anne bruker 4 skaft  batavia med renningseffekt i sine arbeider. Flossknutene blir da dekt, noe som gir mindre slitasje.

Materialet i renninga i båtryene var ull, og hun har esperimentert med ulike ullkvaliteter og kommet fram til at det garnet som duger best for henne er Røros brodergarn i renning.

Lysbildeserien viste en stor produksjon av ryer. De fleste som vegg-dekorasjoner. Materialvalget varierte: Viskose, lin. ull med ulik tvinn, filler og stoff. Tekstilene hadde elementer fra billedvev som dekorative striper. Kort og lang floss utgjorde en spenning i uttrykket.

Tekstilene som var utstillt var til å ta og kjenne på. De ga gode opplevelser og mange utvekslet erfaringer og faglige komentarer.

Hanne, ref.

Møtet blei fint leda av Brit, som takka Inger Anne for et flott foredrag og overrakte blomster.

Det blei en flott temadag på Mule Varde, og noen rakk en liten tur ned mot Eidangerfjorden i det flotte høstværet !

 

Se flere bilder på Fotoalbum 2014 (Bla nedover !)

 

 

Skriv en kommentar: (Klikk her)

123hjemmeside.no
Antall tegn tilbake: 160
OK Sender...

Reidun Søli | Svar 17.03.2014 08:53

Takk skal du ha, det gir jo inspirasjon for oss i styret, når så mange møter midt på dagen, til temamøtene, men vi trenger innspill til nye tema !!!

Kirsten Homme | Svar 17.03.2014 00:00

Så flink og rask du er med å legge ut referat og bilder fra møter. Det ble et inspirerende møte i Heddal og jeg gleder meg til å reise på tur med denne gjengen!

Grethe | Svar 04.10.2013 00:23

Hei, så fine bilder av dere og alle arbeidene. Nydelig musikk forsterker jo opplevelsen :)

Reidun Søli 04.10.2013 19:42

Moro at noen er innom som er glad i veving. 12/10 skal vi ha ny temadag og etter hvert kommer det bilder fra denne på hjemmesida. Gardiner er bl.a. tema

Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

03.10 | 21:35

Hei! Jeg er medlem i Bærum Husflidsag og vi er på jakt etter noen som kan teknikken til Telemarks binding?

...
07.09 | 14:41

Hei, har tenkt å veve kjøkkenkluter i lin 16/1 i både renning og innslag. Har sett noen som jeg tror er i vaffelteknikk. Finnes en slik oppskrift?

...
07.03 | 22:17

Hei. Jeg står som revisor, men jeg har ikke fått noen henvendelse om regnskapet enda. Er det Coronaen som setter en stopper for aktivitet?

...
05.03 | 15:38

Et helt nydelig teppe i harmoniske farger. Går det an å kjøpe oppskrift for å veve selv? Pris på mønster? Må man da også kjøpe alt garnet herfra?

...
Du liker denne siden
Hei!
Prøv å lage din egen hjemmeside som jeg.
Det er enkelt, og du kan prøve det helt gratis.
ANNONSE