Temadager 2017-2018

Vårmøte 2017 var i den gamle prestegården i Skien

Høstmøte 2017 var i Seljord hos Seljord Vev og Garnsenter  

 


 

Lørdag 22.april: Tema var rosengang/rosebragd. 

Karin Bøe fra Valle i Setesdal ga oss et innblikk i arbeidet med boka hun ga ut i 2012: "Rugger og brossar - Åkle i Setesdal". Hun la spesielt vekt på temaet rosengang/rosebragd.
Karin fortalte om bruken av åkle fra 1600-talet og framover, om utforming og farger. Setesdal er en av få plasser i landet der det var vanlig med åkle i rosengang. Vi fikk se gamle og nye åkle på lysbilder og utstilt i naborom.

Vi hadde en spennende og inspirasjonsrik start på rosengangalongen som er vårt nyeste prosjekt. Det er oppretta ei facebookgruppe som heter Telemark vevforum der vi kan dele erfaringer, problemer og ideer.

Etter programmet fikk vi besøke vevstuene i 2 etasje.


 

  Lørdag 28.oktober møttes vi i Seljord.Tema var starten på ev vevalong om ulike typer rosengang og hva vi kan bruke teknikken til i mer moderne former. Mange hadde med egne arbeider, noen nye og noen gamle. Styret har åpna ei facebookside som er ment for å inspirere til nye produkter i rosengang. Her kan vi vise vevnader, spørre hverandre og kaste ut ville ideer.

 Inger Kristine Madsen leder Seljord Vev og Garnsenter. Hun fortalte om bedriften som samarbeider med Seljord Personal.  Vi fikk servering og mange kjøpte garn og utstyr. For mange var det ei gladmelding at butikken har oppe på lørdager også.  

Lokalet var ikke stort og vi sprengte grensen med over 40 påmeldte. Vi kom tett påhverandre og praten gikk om teknikker, garn, farger og utstyr som letter vevinga. 

Skriv en kommentar: (Klikk her)

123hjemmeside.no
Antall tegn tilbake: 160
OK Sender...
Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

12.09 | 22:07

Ert det mulig å få tilsendt dette mønsteret?

...
10.02 | 10:07

Vanskelig å svare på. Har sett priser fra 200 til 1000 pr. m på andre vevsider, men det er viktig å sette en pris slik at en har noe igjen for å sitte å veve !

...
08.02 | 15:03

Hei, fikk tips om dette forumet, og jeg lurer på hva som kan være riktig å ta i meterpris på filleryer?

...
01.02 | 10:51

skal veva åkle i skilbrag, 6 skaft, kva skjei vil de anbefale til linrenning 16/2 ?

...
Du liker denne siden
Hei!
Prøv å lage din egen hjemmeside som jeg.
Det er enkelt, og du kan prøve det helt gratis.
ANNONSE