Temadager 2017-2020

 Vårmøte 2020 er desverre avlyst .  .


 

Høstmøte 2019 var lørdag 5. oktober  kl. 12:00 på Våle Prestegård i Vestfold

 Tema: «Lin fra dyrking til vev» v/LINjentene

 Her ble vi godt tatt imot av entusiastiske linjenter som brenner for lin, alt fra produksjon, (farging?), spinning, veving og materiallære.

 


 

 Vårmøte i 2020 i prestegården i Skien

Vårmøte 2019 var på Lundetunet i Lunde

Høstmøte 2019 var på Våle prestegård i Vestfold

 Vårmøte 2018 var i Hjuksebø Husflidslags lokaler

Høstmøte 2018 var i den gamle prestegården i Skien.

Vårmøte 2017 var i den gamle prestegården i Skien

Høstmøte 2017 var i Seljord hos Seljord Vev og Garnsenter  

 


 Vårens temamøte  var  lørdag 25. mai 2019 i   Lunde. 

Tema var   «Ruter i veven»

Eva Lie holdt et flott og inspirerende foredrag om produktene fra boka si Ruter i veven.

Hun hadde med seg nesten alle produktene fra boka alt fra store pledd til skjerf og vaskekluter, alle frammøtte fikk se og kjenne på tekstilene. Brit gikk rundt og viste fram tekstilene en og en ettersom hun fortalte om de enkelte produktene. Vi fikk høre om hennes vei fram til nå og prosessen rundt det å utgi en bok og hvordan hun jobbet med de forskjellige ideene.

Eva Lie har nydelige farger og jobber kontinuerlig med å finne fram flotte farge kombinasjoner, hun lager mange prøver og lar seg inspirere av naturens farger. Hun ga tips om både gode garn valg og om de garnvalgene som ikke var fult så vellykket. Hun delte også tips om hvordan utnytte renningen helt til siste tråd.

Det ble anledning til å kjøpe boka med forfatterens signatur.

Etter at Eva var ferdig ble det servert nydelig kyllingsuppe og alle frammøtte kunne mingle litt og ha tid til å være litt sosiale sammen og beundre alle de flotte vevnader som var lagt fram.


 

Høstmøte var i Skien lørdag 27. oktober.

Tema var "Billedvev, en enkel lek med form og farger."

Det var vår egen Ingebjørg Vaagen som holdt et fordrag og viste bilder med inspirasjon fra tiden hun var i Afrika. Hun har skrevet bøker om veving og er kurslærer i billedvev. 

Ingebjørg fikk Skiens kulturpris i 2017.

 


 

Lørdag 14.april 2018: Tema var "Pladask for damask!"

Gunn Evensen er relativt fersk vever og har nylig etablert "Rand og Rose tekstilverkstad" i Tokke kommune.Hun har fått flere stipend, bl a Telemark fylkeskommunes stipend for husflid og handverk for 2018.
Gunn har flere damaskvevstoler og har forska på vevteknikken som ganske få vever i dag.
Hun fortalte levende om tradisjoner, teknikker og ulike typer damaskvevstoler. Vi var mer enn 60 møtedeltagere som satt som tente lys og lytta til en sjeldent entusiastisk formidler.

Gunn hadde med seg nye og litt eldre damaskvevnader. En 16 år gammel eksamensoppgave fra Rauland var spesiell: Et skjørt med to glidelåser foran slik at det damskvevde forstykke kan skiftes ut.
Etter studiet i Rauland ble det bunadsøm noen år før vevlysten dukka opp igjen, til glede for oss andre i Telemark Vevforum. 

Vil du vite mer om damask, sjekk www.damaskvev.no/ og er du med på facebook: Rand og rose tekstilverkstad

Hjuksebø husflidslag stilte med mat og et trivelig lokale i Hjuksebø gamle skole med vestue og snekkerbod.

Bilder ligger under fanen: Fotoalbum 2018. (Reidun, Jeanette og Kirsten)

 

 


 

Lørdag 22.april 2017 : Tema var rosengang/rosebragd. 

Karin Bøe fra Valle i Setesdal ga oss et innblikk i arbeidet med boka hun ga ut i 2012: "Rugger og brossar - Åkle i Setesdal". Hun la spesielt vekt på temaet rosengang/rosebragd.
Karin fortalte om bruken av åkle fra 1600-talet og framover, om utforming og farger. Setesdal er en av få plasser i landet der det var vanlig med åkle i rosengang. Vi fikk se gamle og nye åkle på lysbilder og utstilt i naborom.

Vi hadde en spennende og inspirasjonsrik start på rosengangalongen som er vårt nyeste prosjekt. Det er oppretta ei facebookgruppe som heter Telemark vevforum der vi kan dele erfaringer, problemer og ideer.

Etter programmet fikk vi besøke vevstuene i 2 etasje.


 

  Lørdag 28.oktober 2017 møttes vi i Seljord.
Tema var starten på ev vevalong om ulike typer rosengang og hva vi kan bruke teknikken til i mer moderne former. Mange hadde med egne arbeider, noen nye og noen gamle. Styret har åpna ei facebookside som er ment for å inspirere til nye produkter i rosengang. Her kan vi vise vevnader, spørre hverandre og kaste ut ville ideer.

 Inger Kristine Madsen leder Seljord Vev og Garnsenter. Hun fortalte om bedriften som samarbeider med Seljord Personal.  Vi fikk servering og mange kjøpte garn og utstyr. For mange var det ei gladmelding at butikken har oppe på lørdager også.  

Lokalet var ikke stort og vi sprengte grensen med over 40 påmeldte. Vi kom tett påhverandre og praten gikk om teknikker, garn, farger og utstyr som letter vevinga. 

Skriv en kommentar: (Klikk her)

123hjemmeside.no
Antall tegn tilbake: 160
OK Sender...
Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

03.10 | 21:35

Hei! Jeg er medlem i Bærum Husflidsag og vi er på jakt etter noen som kan teknikken til Telemarks binding?

...
07.09 | 14:41

Hei, har tenkt å veve kjøkkenkluter i lin 16/1 i både renning og innslag. Har sett noen som jeg tror er i vaffelteknikk. Finnes en slik oppskrift?

...
07.03 | 22:17

Hei. Jeg står som revisor, men jeg har ikke fått noen henvendelse om regnskapet enda. Er det Coronaen som setter en stopper for aktivitet?

...
05.03 | 15:38

Et helt nydelig teppe i harmoniske farger. Går det an å kjøpe oppskrift for å veve selv? Pris på mønster? Må man da også kjøpe alt garnet herfra?

...
Du liker denne siden
Hei!
Prøv å lage din egen hjemmeside som jeg.
Det er enkelt, og du kan prøve det helt gratis.
ANNONSE