Temadager 2015 og 2016 les nedover.......

1. temadag 2015 var i Svartdal hos Bjørg Minnesjord Solheim.

2.temadag 2015 var i Prestegården i Skien hos

Grenland Husflidslag.

1.temadag 2016 var i Kjeldal Grendehus i Lunde.

2.temadag 2016 var i Vrådal. Først på Gunnvor Mandt-utstilling,

deretter på Grendehuset og Vevstua

Temadag i Svartdal 11.april 2015

Vi starta med Temadag hos Bjørg Minnesjord Solheim, lørdag 11. april. Vi fikk en omvisning i produksjonslokalene til Telespinn, og hun fortalte om Telespinns historie. Hun ville også ta for seg noen av de gamle teppene hun har på gården.Siden vi var på gården i 2006, har hun bygd opp nytt foretningslokale, og nytt produksjonslokale, hvor hun nå lager garn av mohairgeiteulla som blir produsert i Norge.Det var spennende å se hvordan hun behandla ulla, og fikk fram flott garn. Vi fikk også se mange fine produkter laga av mohairgarnet.Det blei en fin matøkt inne, og Bjørg hadde laga ferdig deilige rundstykker, og nydelig kake som vi kosa oss med. Hun hadde funnet fram flere gamle tepper som hun fortalte om, og interessen var stor blant deltagerne. Det blei også en tur innom butikken for å handle garn før vi reiste hjem. Takk til Bjørg og søster Thorild for at dere laga en trivelig temadag for oss.
Lørdag 11.april 2015 kunne lederen vår Brit Robertsen ønske velkommen til temadag hos Bjørg M. Solheim i Svartdal. Hele 33 påmeldte !

Temadag i Telemark Vevforum i Skien 19/9-2015

32 var påmeldt til temadagen i Gamle prestegården i Skien, hvor Grenland Husflidslag har holdt til i vel 1 år. Kjempefine lokaler de har satt i stand, og vi blei godt mottatt !

Årsmøte i laget vårt, med årsmelding og valg, blei først gjennomført, deretter deilige rundstykker og kaffe.

Det var anledning til å se på vevstua i andre etg. Her var det mye fint!

Liv Klakegg  Dahlin holdt foredrag om Sigrun Berg, viste hennes decign og fortalte om hennes liv, mye bl.a. fra Rauland.Hun hadde med masse vevnader som hun viste fram, og også medlemmer av TVF hadde med vevnader som de viste fram.En flott og inspirerende dag for alle oss som vever !

Tilslutt deilig kaffe og nystekte sveler og eplekake, servert av noen medlemmer i Grenland Husflidslag. Hjertelig takk for en hyggelig vevdag i Skien !

                                        

 

Temadag på Kjeldal Grendehus i Lunde 16. april 2016

Hele 40 ivrige vevere var samla i Lunde til temadag om ryer. Lunde Husflidslag tok imot oss, og hadde laga en fin ramme om temadagen. Brit kunne ønske velkommen, og hun viste først en film om en ivrig vever,Elisabeth fra Vrangsøy, gjennom et helt år. Hun hadde laga utrulig mye fint i mange forskjellige teknikker.

Deretter var det servering av nydelig suppe-lapskaus. Praten gikk rundt i lokalet, slik det pleier når vevere møtes. Reidun fortalte om avslutninger på ryer, noen vellykka, men også litt mindre vellykka. Vi hadde vært heldig å få Anne Marie Vaa fra Nissedal, til å komme til temadagen med sine spesielle ryer, og hun fortalte om dem. De blei beundra av  mange !

Brit fortalte om planene våre framover, bl.a. temadagen som vi skal ha i Vrådal 27. aug. 2016, og om Vevdager på Lillehammer i sl. av oktober.

Hun takka også vevdamene i Lunde for en trivelig temadag , våren 2016 !

Temadag i Vrådal, Gunnvor Mandt-utstilling, og Grendehuset 3/9-2016

Temadagen denne gangen var i Vrådal. Her hadde Kviteseid Husflidslag, med bl.a. Anlaug Nordbø Kråkenes og Hanne Roholdt, laga en kjempefin utstilling over Gunnvor Mandt 90 år- Livet og veven. 

Utrulig mye å se på for oss vevinteresserte, og en heder til en av Telemarks dyktigste innen vev-faget.

-ei livshistorie som har hatt mykje å seie for mange.

-ei kvinnehistorie, som vitnar om eit stort engasjement for barn og unge i lokalmiljøet- og om organisasjonsarbeid lokalt og på fylkesplan. 

-ein kulturperson med engasjement for utvikling av folkedraktene våre, og for å ta vare på og føre vidare tradisjonar innan tekstilhandverk.

-ein person som gjev vidare kunnskap av høg kvalitet i vevarbeida sine.

I alt har Gunnvor hatt rundt 50 vevjenter i arbeid, og ho har god  kontakt med mange av dei ennå.Vi fikk servert rundstykker og kaffe på utstillingen.Leder i laget vårt, Brit overrakte blomster til Hanne og Anlaug, og ei stor blomstergruppe til Gunnvor Mandt.

Deretter bar det til Grendehuset, hvor det var dekka til lapskaus , kaffe og kaker. Her hadde vi årsmøte og lagssaker og valg, og Grendehuset var fyllt opp med vevnader fra vevstua som vi  kunne se på.Mye fint ! Noen tok også turen nedom på vevstua som laget har i en kjeller-etage   v/Grendehuset. Mye flott å se på!

Takk til alle dere i Vrådal som stod for alt arbeid i forbindelse med arrangementet !

 

Skriv en kommentar: (Klikk her)

123hjemmeside.no
Antall tegn tilbake: 160
OK Sender...
Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

03.10 | 21:35

Hei! Jeg er medlem i Bærum Husflidsag og vi er på jakt etter noen som kan teknikken til Telemarks binding?

...
07.09 | 14:41

Hei, har tenkt å veve kjøkkenkluter i lin 16/1 i både renning og innslag. Har sett noen som jeg tror er i vaffelteknikk. Finnes en slik oppskrift?

...
07.03 | 22:17

Hei. Jeg står som revisor, men jeg har ikke fått noen henvendelse om regnskapet enda. Er det Coronaen som setter en stopper for aktivitet?

...
05.03 | 15:38

Et helt nydelig teppe i harmoniske farger. Går det an å kjøpe oppskrift for å veve selv? Pris på mønster? Må man da også kjøpe alt garnet herfra?

...
Du liker denne siden
Hei!
Prøv å lage din egen hjemmeside som jeg.
Det er enkelt, og du kan prøve det helt gratis.
ANNONSE